szemünk fénye csapatépítő és élményprogram

szemünk fénye csapatépítő és élményprogram

Speciális jellegétől fogva mind élmény-, mind kalandtréningnek is felfogható, a látható és a láthatatlan rész ugyanis egyaránt alkalmas csapatfeladatok végzésére. Egymás megismerése, elfogadása könnyebbé és hatékonyabbá válik, ha a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy megszabaduljanak a munkahelyei beidegződésektől, viselkedési sémáktól és helyettük újakat próbáljanak ki.

Ez a folyamat egy fontos érzékszerv, a szem és a látás közös „elvesztése” miatt intenzívebbé, gyorsabbá válik, a csapat tagjai együtt szembesülnek egy olyan élethelyzettel, amellyel korábban még nem. A lejes sötétségben tartózkodás képes oldani a szereplésből fakadó feszültséget.

Úgy tapasztaltuk, hogy a több évet együtt dolgozó kollégák is bensőségesebb, őszintébb viszonyt tudnak kialakítani egymással a kiállítás élményének köszönhetően. Az egy órás túra alatt egymás támogatására vannak utalva, valamint eddig számukra ismeretlen élethelyzeteket egy új oldalról megvilágítva élnek meg. A tréning alatt nemcsak a társaikkal változik a kapcsolatuk, hanem az ügyfelekkel is. Sokkal türelmesebbé válnak. A vakvezetőkkel való találkozás és az ő mindennapjaik és mentalitásuk megismerése új színt visz a dolgozók életébe és egy örökre szóló élményt ad.

Előzetes egyeztetés után a cég profiljába illó tréninget szervezünk, ahol akár munkájukat is gyakorolhatják.

Ezt a különleges lehetőséget az Önök által megálmodott helyszínen is meg tudjuk valósítani, más eszközökkel. Így akár a résztvevők számát kibővítve céges családi napjukon is az integrációt elősegítő, látóteret tágító, együttműködést fejlesztő játkokat javaslunk!

A programhoz csupán két asztal szükséges, az egyik asztalnál a Braille írásról, a Braille írás történetéről mesélünk, valamint ki is lehet próbálni az írást. Ajándék Braille ABC-vel is szoktunk készülni.

A másik asztalnál pedig bekötött szemmel lehet a játékokkal játszani. A Botorkáló is eközben párhuzamosan használható, a kollégák ott is segítenek az érdeklődőknek. A Botorkálóhoz 5*5 méteres terület szükséges.

Programajánlatunk:

  • „Botorkáló” – A fehérbotos közlekedés kipróbálása bekötött szemmel egy mini labirintusban
  • Logikai játékok – ördöglakat, kirakó bekötött szemmel
  • Hangfelismerő– párosítsd a hangokat bekötött szemmel
  • Braille írás bemutatása, írás Braille írógéppel, a Braille írás története
  • Beszélgetés látássérültekkel – témák: közlekedés, főzés vakon, tanulás, látássérültek a munkaerőpiacon, sportolás vakon