vállalati önkéntesség

vállalti önkéntesség

A vállalati önkéntesség egyre több vállalatnál válik a vállalati társadalmi felelősségvállalás szerves részévé. A munkavállalók CSR-értelmezése és a teljes vállalati kultúra új inspirációhoz juthat az olyan egyedi vállalati önkéntességi intézkedéseken keresztül, amelyek a közösség vállalati és társadalmi szükségletein alapulnak.

Az önkéntes tevékenységet végző kollégák speciális képesítéseket és készségeket sajátíthatnak el a vállalaton kívül végzett társadalmi tevékenységük közben, segít a konfliktusmegoldó társadalmi készségek és képességek fejlesztésében, valamint ezeknek a tapasztalatoknak a napi vállalati rutinba történő integrálásában.

A stratégiai megközelítés aktívan bevonja az egyes munkavállalókat a vállalat CSR-stratégiájába, és ezzel egy időben teljesítményüket valódi szakmai sikerként ismeri el. Ez az alkalmazottak megnövekedett motivációját és hűségét eredményezheti, és érzékennyé teheti őket a vállalaton belüli további CSR-témakörök kifejlesztésében. A vállalatok továbbá a saját jó hírnevük építéséhez is felhasználhatják, és vonzó, felelősségteljes munkaadóként és „felelős vállalati polgárként" jelenhetnek meg, továbbá:

  • fogyasztói elvárásoknak való megfeleléshez hozzájárul
  • növeli a reputációt és a vállalati imázst pozitívan befolyásolja
  • munkaerő toborzásnál pozitív színfolt és csökkenti a fluktuációt
  • kiváló vállalati egészségmegőrző
  • biztosítja a fenntartható fejlődést

A csapat- és szervezetfejlesztő eszköz általában olyan eseményekre korlátozódik, amelyeket az összes alkalmazott elvégezhet anélkül, hogy előzetes képzésre lenne szükség. A teljes munkaerő bevonásával szervezett éves karitatív csapatépítő naptól az alkalmazottak szokásos munkaideje alatt szervezett rendszeres önkéntes tevékenységekig. Megvalósíthatóak munkaidő- és know-how adományokként is. Nagyon sok, innovatív lehetőség áll a felelős vállalatok előtt!

Várjuk megkeresésüket, hogy közösen találhassuk meg a vállalatuk számára időszerű és megfelelő lehetőségeket.

Számos partner szervezetünk, alapítványok várják kollégáikat! Várjuk felmerülő kérdéseiket és kéréseiket, hogy segíthessünk megtalálni a leginkább személyre szabott lehetőségeket!

Mert jó önkénteskedni - csak egy visszajelzés a sok közül és mind-mind hasonló

”Nagyon jó volt a pénteki nap, én személy szerint nem azt éreztem, hogy adtam, hanem azt, hogy kaptam. :)

Ez a munka nekünk is egyfajta terápia volt, összefogás egy jó cél érdekében, mindemellett pedig igazán jól éreztük magunkat. Örülök annak, hogy a mostani anyagias és személytelen világban vannak még ilyen emberek, akik ezt az alapítványt működtetik, illetve a munkájukat segítik. Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem ennek az eseménynek és köszönöm a lehetőséget!

A következő idézet mindent elmond:“Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít.” (Ralph Waldo Emerson)

Kívánom Nektek, hogy kapjatok még sok segítséget a munkátokhoz és legyen erőtök a folytatáshoz! Szeretettel…”

További visszajelzéseket és fotókat talál „kapcsolat” menüpontunk alatt.